.

Избор на Уредникот

„Здравствен дом“ купи ново амбулантно возило за Итната медицинска помош со комплетна медицинска опрема за интервенции на терен

„Здравствен дом“ купи ново амбулантно возило за Итната медиц…

Дек 18, 2020 Вести

ЈЗУ „Здравствен дом“ од Струмица набави ново амбулантно возило за Итната медицинска помош, како што вели директорката Љубица Митева, и покраај лошата ...

Гимназијалецот Димитар Џорлев со златен медал на Меѓународниот математички натпревар IYMC 2020

Гимназијалецот Димитар Џорлев со златен медал на Меѓународни…

Дек 14, 2020 Вести

Струмичанецот Димитар Џорлев, ученик во III година во СОУ „Јане Сандански“ во Струмица, освои златен медал на меѓународниот математички натпревар „IYM...

Ликовниот уметник Ниче Василев добитник на наградата за животно дело на Општина Струмица

Ликовниот уметник Ниче Василев добитник на наградата за живо…

Дек 11, 2020 Вести

Општина Струмица и годинава ги додели традиционалните Годишни награди во неколку области и наградата за животно дело „Свети Петнаесет Тивериополски Св...