Коњарево, Самоилово, Барбарево, Смолари, Бајково, Стиник и Дражево, како и кратко исклучување на цело Ново Село

На дневен ред беа 20 точки, најголем дел од нив беа од областа на урбанизмот

Според Кирил Парталов, во наредните денови ќе се работи и на санирање на коритата на реките и каналите кои извршија поплавување

Информација до родителите и учениците од професорите во СОУ „Димитар Влахов“

Бугарите Валентин Георгиев и Веселин Зидаров се најсупешни на годинашниов Фестивал

Поради несаниран трап од 250 метри се предизвикуваат непроценливи штети од поплавите во Муртино

Таа доѓа на местото на Трајче Мицев, а мандатот во наредните четири години и е доверен од страна на делегатите на денешното изборно Собрание

Во изминатите 24 часа на подрачјето на Струмица наврнале 16 литри на м² дожд, а снежната покривка изнесувала само 1 сантиметар

Советот на општина Струмица денеска од 11:00 часот ќе ја одржи 23-тата седница на која советниците ќе расправаат по 20-те точки

Синоќа тој со свој бенд беше во познатиот ресторан во Струмица, „Космополит“, каде публиката уживаше во неговиот прекрасен глас

ФОТО: Центарот на Струмица ноќе од птичја перспектива

Извршен е претрес во домот на пријавениот, при што се пронајдени 375 семки од растението канабис сатива

40 штеки цигари марка „YORK international“ со македонски контролни маркички, се откриени на граничниот премин Ново Село

Во СОУ „Никола Карев“ од 156 ученици, 145 биле на тестирање, во СОУ „Јане Сандански“ околу 150

Двајца струмичани фрлале дрва од возило во движење при бегство од полицајци

Утре (вторник), од 10:00 до 14:00 часот без снабдување со електрична енергија ќе остане дел од селото Дабиље