Прославата нема да биде само роденденска, туку и промотивна, на првиот аудио албум со 12-те македонски новосоздадени и народни песни

Тротоарот е широк два метра, а вкупната површина на која се поставуваат новите бехатон плочки изнесува 570 м²

Денеска се навршуваат 72 години од убиството на првоборецот Герас Цунев

Денеска се чистеше каналот што ги поврзува населените места Едрениково и Градошорци

Утре без струја улиците: „Ѓорги Василев“, „Ката Поцкова“, „Климент Охридски“ и „Генерал Боро Поцков“

Директорите на основните и средните училиште во општина Струмица, од Агенцијата за вработување во Струмица побарале „листинг на кадри“

Општина Струмица ги обезбеди сите услови за непречено одвивање на наставата

Во сите девет основни и трите средни училиштa, наставниците и професорите останаа во канцелариите

Дел од Македонците овој ден го празнуваат како семејна слава, а именден слават Јован, Јована, Ване, Иван...

Митрополитот Струмички г. Наум изврши Голем Богојавленски водосвет на изворот крај Манастирот

Најсреќен меѓу 20-тината кандидати беше 23-годишниот Иво Јонков од Русе, Република Бугарија

Десеттина граѓани годинава ќе се обидат да го фатат Светиот Крст, точно напладне во осветената вода на градскиот базен „Аквариус“ во Струмица

Коњите ќе се натпреваруваат во влечење на дрвен трупец со тежина од околу 800 килограми, во времетраење од 5 минути

Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, ќе служи Света Архиерејска литургија

Наставниците и професорите од сите основни и средни училишта во општина Струмица, во вторник нема да ја започната наставата од второто полугодие

Нема да има штрајк во училиштата во општина Босилово и наставата ќе продолжи да се одвива според планираното