Ново Село

Станува збор за семејство во кое живеат…
Коњарево, Самоилово, Барбарево, Смолари, Бајково, Стиник и…
Во духот на македонската традиција се делеше…
Странчинарските игри, според традицијата влечат корени уште…
Освен од Струмичкиот регион, се очекува денеска…
На концертот се претставија речиси сите членови,…
Во тек е асфалтирање на улица во…
Во оваа населено место ќе се асфалтира…
Јован се натпреваруваше во категоријата ученици родени…
Стотина деца денеска во Спортската сала во…
Во родното место на големиот македонски писател,…
Мокрино е живописно струмичко село под падините…
Настанот ќе изобилува со богата програма каде…
Печени и варени Смоларски костени, топла ракија,…
Донација од „ЖИКОЛ“ за децата во ПОУ…
Ристе Пандев ќе добива месечна сума од…
Вчера во селото Ново Коњарево, при рушење…
Дрвото, при паѓањето го оштетило „паното“, со…
Денеска им беше оддадена почит на загинатите…