Струмица

Урбаната опрема во големиот Градски парк во…
Овие средства веќе се уплатени на сметките…
Маскирани во ликовите од познатите цртани филмови,…
Во Струмица ќе бидат изложени за поклонение…
Спортската гардероба им ги предаде претседателот на…
Благодарност до помагателите на Црквата „Свети Петнаесет“
Kај данокот на имот е реализирана вкупна…
Многу постари струмичани и сега сведочат дека…
За семејството Митеви од струмичко Пиперево, сета…
Со овие зборови православните верници денес си…
Предходно во просторијата за дневен престој во…
Семејството Пишеви, во името на Здружението „Граѓаните…
Да го примиме овој ден Божиќ во…
Пакетчињата ги поделија претседателката на Унија на…
Божиќна честитка од градоначалникот од градоначалникот на…
Православните христијани денеска го слават Бадник, ден…
Заедно покрај огнот си ја честитаа Новата…
Гордана Пишева од Здружението „Граѓаните пред се“,…
Околу стотина пакетчиња беа поделени на деца…
СВР Струмица поднесе кривична пријава против Г.С.…
Обичајот на бадниковото гранче е препознатлив обичај…