Вести

Традиционална крводарителска акција на вработените во општина…
Тодоров: Ги постигнавме европските стандарди во интервентната…
Странчинарските игри, според традицијата влечат корени уште…
Поради совпаѓањето со празникот на Свети Василиј…
Освен од Струмичкиот регион, се очекува денеска…
Двајца штипјани се уапсени на граничниот премин…
Струмица е привелигована што ги има дел…
Главната карневалска вечер од Струмичкиот карневал 2015-та…
Градоначалникот Ване Стојанов ги додели признанијата на…
Преку општинскиот сервис „Систем 48“ во месец…
Урбаната опрема во големиот Градски парк во…
Овие средства веќе се уплатени на сметките…
Маскирани во ликовите од познатите цртани филмови,…
Во Струмица ќе бидат изложени за поклонение…
Спортската гардероба им ги предаде претседателот на…
Благодарност до помагателите на Црквата „Свети Петнаесет“
Kај данокот на имот е реализирана вкупна…
Екипата на „Амор Гарден“ од Струмица е…
Општина Василево во однос на состојбата со…
Жителите на селото Нова Маала, општина Василево,…